Vedligeholdelse af have

Hjælp til vedligeholdelse af have og havearbejde

Skal haven gøres forårs-, sommer- eller vinterklar? Eller trænger dine bede eller plæner blot til en kærlig hånd? Så hjælper vi hos Hortus Aps til med lidt af hvert. I en kombination af et stort udvalg af maskiner, kompetencer og flere års erfaring, begrænser vi os ikke, og kan hjælpe til med lidt af det hele. Vi passer og plejer din have, så du kan bruge tiden på noget andet. Samtidig rydder vi og gør det let for dig at passe haven fremover. Det gør vi ved at gøre haven mere overskuelig og for eksempel fjerne gamle, slidte bede eller forny helt nedgroede græsplæner.

Kontakt os i dag og få et godt tilbud på havearbejde. Du kan både bestille efter, hvor mange timer du ønsker, vi skal pleje om din have, eller efter de opgaver der skal udføres.

Solid erfaring

Vi har mange års erfaring indenfor anlæg af haver, hvilket er din sikkerhed for et godt resultat.

Ærlighed

Vi er altid til at snakke med og vi lytter til dine ønsker og behov. Haven er dit projekt. – Vi udfører blot dine ønsker.

En aftale er en aftale

Vi kommer altid til aftalte tid og udfører aftalte opgaver. Ændringer i pris, design osv. aftales altid på forhånd. Vi har fuld gennemsigtighed.

Alt mellem græsslåning, beskæring og træfældning

Vi tilbyder et bredt udvalg af ydelser inden for havearbejde. Vi er udstyret med egen maskinpark, udstyr og værktøj, og derfor ønsker vi at være din totalleverandør, uanset hvilket behov du skulle stå med. På den måde gør vi det nemt, hurtigt og effektivt at få klaret havens fornødenheder samt installere flotte, nye elementer.

Inden for vedligeholdelse, beskæring og fældning tilbyder vi:

  • Græsslåning
  • Beskæring af træer og buske
  • Træfældning og rodfræsning
  • Hækklipning
  • Pleje af græsplæne
  • Fjernelse af ukrudt, lugning og ukrudtsbrænding
  • Fjernelse af haveaffald
  • Klargøring og vedligeholdelse
Flisesti gennem lille forhave, udført af en af vores dygtige anlægsgartnere

Vi kan være behjælpelige med at give din have en komplet makeover eller blot klare små opgaver, som gør jeres hverdag som haveejere lettere. Ved udførslen af arbejdet kommer den udsendte havemand også med effektiv rådgivning til at pleje haven samt ideer til spændende fornyelse.

Vil du have hjælp til havearbejde ?

Så kontakt os for en uforpligtende snak. Vi rådgiver, planlægger og udfører havearbejde over hele Fyn.

Jord- og plantearbejde for effektiv og flot vækst

Jeres bede kræver kærlig pleje og vedligeholdelse. Har bedene først stået til, kan det dog være svært at komme i gang med at passe dem ordentligt. Her hjælper vores havemand jer med at komme godt i gang ved for eksempel at opfriske jorden og plante nyt, til at gøre jeres have indbydende og yndig igen.

Indenfor beplantning og såning tilbyder vi:

Vedligeholdelse af have og havearbejde på Fyn

Vedligeholdelse

Løbende vedligeholdelse af din have kan være græsslåning, fjerning af ukrudt, beplantning, klipning af hæk, beskæring og eventuelt træfældning.

Jord- og plantearbejde

Det er tungt at arbejde med jord i haven. Har du jord, der skal vendes eller fræses, klarer vi det for dig. Skal der anlægges bede, plantes blomster og buske eller skal trampolinen graves ned, kan vi også hjælpe dig.

Græssåning

Er græsset grønnere på den anden side? Du kan også få en flot, jævn, grøn og slidstærk græsplane i din have. Vi frisker din græsplæne op eller sår en ny. – Og skal det gå rigtigt stærkt, kan vi lægge rullegræs, som du kan tage i brug allerede to uger efter. Bemærk, at rullegræs skal vandes dagligt de første par uger. Har du robotplæneklipper, kan vi grave det kabel ned, der afgrænser det område robotten, skal slå græs på.

Beskæring

Hvis træer og buske i din have er blevet for store eller frugttræerne trænger, så beskærer vi dem gerne for dig. En løbende beskæring forhindrer de grønne vækster i at komme til at fylde for meget i din have.

Træfældning

Når træerne i din have vokser sig for store, risikerer du, at din have bliver for mørk og henlægger i skygge, som mosset i græsplænen elsker. Beskæring af træerne kan være en løsning, men vi kan også fælde dem for dig. Ønsker du ikke, at der står en stub tilbage, kan vi stubfræse den væk.

Vedligeholdelse af have og havearbejde
Vedligeholdelse af have | Hækklipning
En af vores anlægsgartnere hjælper med at beplante en ny baghave i Svendborg

Fradrag for havearbejde?

Du har nok hørt lidt nys om håndværkerfradraget. Dog kan det være svært at finde rede i, hvad det egentlig dækker og hvad det ikke gør. Håndværkerfradraget til serviceydelser (herunder havearbejde) lyder i 2021 på 25.000,- kr.

Det dækker blandt andet: Græsslåning, klipning af hæk, lugning, beskæring af buske og snerydning. Idet ministeriet ikke nævner noget om fradrag til en egentlig renovering af haven, bør fradraget ses som en hjælp til vedligeholdelse af have.

Udvalgte projekter